Home Info Rouwcentrum Deseyne sluit zich aan bij Sereni

Rouwcentrum Deseyne sluit zich aan bij Sereni

Rouwcentrum Deseyne is bijna een one-stop-shop. Het bedrijf heeft een vaste aula met 120 plaatsen, een ontvangstruimte, vijf moderne rouwkamers, een grote parking voor een 60-tal wagens en sinds kort een eigen ruimte voor rouwmaaltijden.

Historiek

Gaby Deseyne stapte in de uitvaartsector bij het overlijden van zijn grootvader. Hij mocht van de uitvaartondernemer meehelpen bij het verzorgen van zijn pepe. Opmerkelijk, want hij werkte toen als twintigjarige in de bouwsector. Gaby volgde de opleiding tot uitvaartondernemer en deed ervaring op bij diverse uitvaartondernemers. “Ik droomde van een eigen funerarium, maar ik had toen de middelen niet”, vertelt hij. Op zijn veertigste had hij de middelen wel. Samen met zijn echtgenote Anja kocht hij twee jaar later een pand in Harelbeke: Rouwcentrum Deseyne was een feit. “We zijn volledig van nul gestart. We hebben het grote pand, een toenmalige biercentrale, eigenhandig verbouwd naar onze eigen stijl.”

Rouwcentrum Deseyne was één van de eerste in West-Vlaanderen met een aparte aula voor tachtig personen. Ook met de inrichting was het duo vooruitstrevend“We wilden een grote huiskamer maken, de familiaire sfeer wordt doorgetrokken in het ganse rouwcentrum, met een huiselijke inrichting met warme kleuren, veel bloemen en kaarsjes. Op die manier stappen we af van het klassieke, kille funerarium”, zegt Anja. “Ook de aula is heel toegankelijk.” En dat werd meteen geapprecieerd, want drie jaar later moest de aula al worden uitgebreid naar 120 plaatsen.

Neem contact met ons op

Rouwcentrum Deseyne sluit zich aan bij Sereni

Een huiselijke inrichting met warme kleuren, veel bloemen, kaarsjes en rouwmaaltijden in eigen huis

Nog een schot in de roos is de familiekamer die recent is toegevoegd. “In onze familiekamer komt de naaste familie eerst samen en twee minuten voor de dienst brengen we ze naar hun plaats in de aula. Ook dat wordt enorm gewaardeerd”, vertelt Anja Deseyne. Het afgelopen coronajaar heeft dit duo gebruikt om nog iets nieuws te lanceren: het aanbieden van rouwmaaltijden in eigen huis. Letterlijk, want Gaby heeft zelf de privéwoning omgebouwd voor horecagebruik.

Op 1 juni 2021 volgde, na vele gesprekken en na lang wikken en wegen, de uiteindelijke aansluiting bij de netwerk Sereni. “Door de aansluiting bij Sereni kunnen we beroep doen op een groep kwalitatief opgeleide mensen en een administratief pakket dat alles toch wat vereenvoudigd. Op die manier kunnen wij iets meer tijd en ruimte creëren voor de rouwende families. Want een warme zorg, daar doen wij het voor” .

Neem contact met ons op

Rouwcentrum Deseyne sluit zich aan bij Sereni